logo orginal
rcoo logo

Техничка школа "Нови Београд"
Омладинских бригада 25
11070 Нови Београд
телефон: 011/2164-231

Са задовољством Вам представљамо серију веома занимљивих сведочанстава и дирљивих изјава подршке старих ђака Техничке школе Нови Београд који су у животу постали веома вредни и успешни људи, од којих су неки чак веома успешни...

Сазнајте зашто је и колико је њима значило школовање у Техничкој школи Нови Београд и како је то утицало на њихов каснији успех у животу.

Oно што је помогло њима тада може представљати кључ Вашег успеха сада и помоћи и Вама да донесете праву одлуку у животу и постанете - ђак Техничке школе Нови Београд!

Успешни а наши!

image001cХристина Бурџић, Факултет за физичку културу


Током самог школовања нисам била свесна колики ће утицај школа имати на изградњи моје личности, на оно што сам данас.

Да није било савета професора и целокупног колектива можда би моје амбиције биле знатно скромније међутим, њихов пријатељско - родитељски однос одиграо је велику улогу у развоју моје личности и уздизању мојих амбиција.

Надам се да ћу ја једног дана имати прилику да радим за нове генерације оно што сте Ви урадили за мене.

 

image002cЈа сам Сања Васин, асистент на Машинском факултету,
ђак прве генерације 2001/2005 Машинских техничара за компјутерско конструисање при овој школи.

На основу стеченог знања у овој школи уписала сам Машински факултет и одбраном дипломског рада постала први болоњски општи машински конструктор у Србији.

Сада радим дисертацију.

Техничка школа Нови Београд је престижна школа чија диплома отвара врата свих факултета.

 

image003cРадослав Радуловић,

наш ученик, сада асистент на Машинском факултету у Београду.

 

 


image004cТања Драгић,  наша ученица, тада 2011, победница на Параолимпијским играма.

 

 

 


image005cФилип Крсмановић. 

У средњој школи нисам био никакав ђак, падао сам на поправни и правио свакакве глупости. Чини ми се да су поједини професори више веровали у мене и моје способности, него што сам ја сам веровао.

Потом сам завршио факултет, мало из досаде, мало самом себи за инат. Сада радим као програмер у тиму младих стручњака из целог света...

image006cДејан Пашић, студент 3. год. Машинског факултета у Београду.

Ђак генерације 2012. Био треци на републичком такмицењу из Моделирања машинских конструкција што му је омогућило упис на факултет без пријемног испита.

Првенствено ми је помогло то што сам већину предмета које имам на факултету, имао и током средње школе. Професори у Техничкој школи "Нови Београд" су квалитетно држали наставу, што ми је и помогло да стекнем  квалитетно знање. Током  наставе би на нас преносили корисне савете за даље школовање, као и њихова лична искуства која су свакако помогла мени, а верујем и осталима, да лакше упишу и завршавају факултет.

image007cДушан  Васовић 

Техничка школа "Нови Београд" пружила ми је многа знања која су ми помогла у даљем образовању  на Машинском фалкутету.

Стекао сам одлично знање: Про енгинеер , Ц++ , Конструктивне геометрије а и нека основна знања из Механике, Машинских материјала и Маш. елемената.

Сва ова знања омогућила су ми да прву годину Машинског фалкутета ”очистим“ без већих проблема , и стекнем одличан старт за наставак мог студирања .

 


image008cДамир Векић. 

Власник сам оптичарске радње Неw оптиц из Земуна. Завршио сам средњу Техничку школу на Новом Београду, смер ОПТИЧАР. Школу сам завршио 2002 године и одмах  по завршетку се запослио у Оптици Београд где сам и за време школовања похађао практичну наставу..

Смер оптичара је фин, чист, културан позив, где уз стручно особље школе и мало труда можете да научите и завршите један од најлепших послова.


image009cМарко  Марјановић. 

На конкурсу најбољих матурских радова школске 2012/13 године, који су организовали Центар за промоцију науке Србије и Задужбина "Андрејевић ", изабрано је десет најбољих радова ученика из различитих школа. 

Међу њима је био наш ученик Марко Марјановић, који је матурирао 2013 године - смер машински техничар за компјутерско конструисање. Матурски рад је радио из предмета Моделирање машинских елемената и конструкција

 

image010cИван Бербер,  студент Високе техничке школе струковних студија у Београду.

Када сам уписивао средњу школу "МОЦ" није био на неком гласу. Међутим брзо сам се разуверио у то. Године су пролазиле, професори мењали а ми смо расли. НАЈЛЕПША ГОДИНА ми је била четврта....

- Моја тадашња разредна Љиљана Кузмановић, речи хвале за њу нису довољне, заслужује заиста много више...
- Наравно ту је и професорка Савка „ жена змај“, чија су предавања била богата и пријатна за слушање а то градиво тренутно прелазим на факултету.
- Да не заборавим и професора Димитрова који ме је на самом почетку бодрио, веровао у мене, и доста добро ме посаветовао како даље и зашто даље!  
- Професорка Душка...тај  Про Инжењер и дан данас умем да радим.  
- Професорка Ивана...енглески језик заиста говорим лепо, и он ми је донео прву десетку на факултету. Наравно ту су и остали професори и професорке које бих могао да набрајам али нек се не наљуте ако их не споменем.

Али ето мене...студирам, друга година, БУЏЕТ, гурам, трудим се...ко би рекоо....Хвала вам свима на лепим успоменама, грдњама и хвалама, да нисте такви какви сте сигурно не бих био ту где јесам.
ИВАН БЕРБЕР   

image011cМарија Стојковац

Генерација 2007
Смер: Техничар оптике

Тренутно апсолвент Високе здравствене школе у Београду, смер Нутрициониста – дијететичар.

Средњу школу памтим пре свега по томе што никад није било досадно. Увек се нешто дешавало, од спортских такмичења до представа.

Школско двориште је било пуно ђака из различитих делова града, сви су се дружили, пријатељства су се склапала и то је оно што ће ми остати у лепом сећању.

 

image012dБојана Момчиловић
Генерација 2007

Студент сам на Факултету безбедности, социјални ресурси. Поред тога волонтирам у једној интернационалној студентској организацији, тренутно сам на позицији финансијски координатор.

Оно што ће ми заувек остати у сећању су људи из одељења и наш разредни који је знао да се избори са нама. И да, сећам се оних бескрајних степеница, уз које смо се пели сваки дан. Зато смо сви били тако фит у средњој.

 Баш успешни стари ђаци

Завршили  МОЦ 1989 године. Разредни Б. Брашанац

image013cЈаков Пековић

Моц, Машински факултет у Београду

Ради у: Ferdinand Bilstein South East Europe kaо Technical Trainer
Е-Mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

image014cМајкић Горан

Моц, Машински факултет у Београду

Ради у: Research Assistant Professor,University of Houston,
Dept. of Mechanical Engineering

Бивши гитариста београдсог бенда Џа или бу
Е-Mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

image015cБратислав Јовановић

Моц, Физички факултет у Београду
Ради у: ОШ Борислав Пекић као Професор физике

Сећам се лепог дружења у 3. и 4. години и изврсног разредног Боже Брашанца.
Безбрижно време, тинејџерски дани и несретне љубави.

О школи је мало ко мислио. Свако је завршио онако како се потрудио, шта га је интерересовало и колико је био паметан. Поздрав Браца.

 

 

 

 

 

 

 

rts planeta 60

ministarstvo rasporednastave gov rs

BLOG2

Ко је на мрежи: 119 гостију и нема пријављених чланова

Актуелна дешавања

ВАНРЕДНИ УЧЕНИЦИ - КОНСУЛТАЦИЈЕ АВГУСТ 2020.


РАСПОРЕД КОПСУЛТАЦИЈА ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ АВГУСТ ......ОТВОРИ!


 

Обавештење о настави на даљину током ванредног стања

Обавештење о настави на даљину током ванредног стања које је намењено родитељима/законским заступницима ученика....отвори_пдфПрелиминарне информације о начину спровођења наставног рада

 

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено  обустави непосредни образовно­ васпитни рад  у основним и  средњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Оперативни план Министарства просвете, науке и технолошког развоја садржи различите облике реализације образовно-васпитних активности. Остваривање образовно-васпитног рада предвиђено је кроз различите начине и приступе у остваривању комуникације са ученицима и родитељима/законским заступницима (у  даљем тексту: родитељи). На овај начин различити облици, начини и приступи у остваривању комуникације биће у функцији обезбеђивања потребних информација и подршке у остваривању образовно-васпитног рада учењем на даљину, при чему ће се водити рачуна о укупним људским и техничким ресурсима школа, као и техничким капацитетима породица ученика.

У организованом учењу на даљину које обезбеђује Министарство, фокус је на програмским садржајима опште образовних  и стручних предмета са највећим фондом часова. Осим тога, школе се обавезују да, у складу са сопственим ресурсима за подршку у учењу на даљину и уз коришћење доступних платформи за учење, осмисле начине за остваривање садржаја и у свим другим предметима и програмима, на основу прописаног плана и програма наставе и учења.

У циљу остваривања једнаких права на образовање све деце, школе су у обавези да, када не постоји могућност успостављања комуникације  са ученицима уз употребу информационо-комуникационих технологија, изнађу алтернативне начине у пружању подршкеу учењу, водећи рачуна о свим препорукама за превенцију ширења вируса COVID-19, имајући у виду, пре свега, ученике који долазе из породица ниског социо-економског статуса, као и све остале ученике којима нису на располагању електронски видови комуникације и други савремени комуникациони ресурси.

Смернице за планирање и реализацију образовно-васпитног рада путем учења на даљину у периоду када нема непосредне наставе, а у зависности од нивоа образовања и васпитања и облика који је предвиђен, су:

За ученике средње школе наставне јединице и теме биће доступне на платформи РТС Планета. Обавеза средње школе је да на свом сајту постави банер са свим линковима на којима се може приступити лекцијама и платформама за учење. Наставници су у обавези да, у сарадњи са одељењским старешинама, остваре потребну комуникацију са ученицима и/или њиховим родитељима и када је потребно да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја (нпр. додатне презентације или задаци за вежбање у радној свесци, домаћи задаци-есеји, анализе, презентације, илустрације, цртежи, извештај о мини пројекту и друго.
Посебно указујемо на потребу да, осим садржаја који ће бити припремљен и за емитовање на РТС Канал 3 и платформи РТС Планета, наставници основних и средњих школа (општеобразовних и стручних предмета), будући да најбоље познају својеу ченике, користе доступне дигиталне уџбенике и садржаје на начин који омогућава учење на даљину. Такође, указујемо и на могућност прилагођавања постојећих наставних припрема, материјала и презентацијама са упутствима за учење, тако да они буду доступн и највећем броју ученика (електронска пошта, ViЬer група).

Наставницима и ученицима основне и средње школе на располагању је велики број онлајн платформи (ViЬer, Zoom, Microsoft Teams), као и национална платформа за онлајн учење Моја школа. Њиховим коришћењем, наставници и ученици биће у ситуацији да остваре интеракцију и размену материјала у функцији савладавања програмских садржаја.

Упутства и педагошке препоруке за коришћење ових платформи моћи ће да се нађу на интернет страници www.rasporednastave.gov.rs и њихово коришћење је бесплатно.

На званичној интернет страни Министарства биће постављена одговарајућа упутства, као и обавештења о датумима у вези са почетком њиховог функционисања.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Поштовани родитељи, ученици, сарадници...

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 15.03.2020. године дало нам је следеће саопштење:

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

Све потребне информације у  вези са радом Техничке школе "Нови Београд" моћићете да добијаћете на сајту Школе.

 

Управа ШколеВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! ВИРУС КОРОНА!

"Вирус којем се сви заједно супротстављамо јесте нешто што нас позива на крајњи опрез. Али и на заједништво!

Подразумева се да школа већ поступа у складу са препорукама добијеним од надлежних.

Надам се да ћемо сви заједно бити довољно упорни, довољно солидарни и довољно разборити како бисмо изашли на крај са вирусом корона.

Све званичне, проверене и веродостојне информације у вези са самим вирусом можете добити на веб страници https://covid19.rs/

У случају да код деце приметите било какве симптоме који би могли да укажу на присуство вируса, за све информације се без одлагања обратите епидемиолошкој служби на број телефона: 0648945235 или 0112684566.

Останите мудри, останите паметни! Оваква времена и овакве ситуације из људи извлаче и оно најбоље, али и оно најгоре. Појављиваће се повремено дезинформације и полуинформације. Неодговорних појединаца је било увек. Дубоко верујемo у нашу колективну разборитост и мудрост када су такве појаве у питању.

Водите рачуна о личној хигијени, пратите средства јавног информисања, слушајте препоруке стручњака. Најјача средства у борби против вируса су знање и прибраност!" - пише у писму.

Још једном:

https://covid19.rs/

Пратите званичне информације и упутства.